Wednesday, 30 November 2011

Sahabatku di KMTK..

salam semua...entri hari pasal perpindahan 2 org kawan aku ke tempat study baru..nik nurul azmira  dan nurin atikah telah keluar dari KMTK..huhu...sedih betol time 2..time nurin keluar aku sedih jugak..tinggal la aku dan mira je..aku dgn mira la selalu berdua pergi kuliah same2 dan kelas kami pon sekali...tapi dulu mane2 pon bertiga..huhu then sekarang nie kawan2 rapat aku 2 org nie dah xstudy kat KMTK dah..huhu...sedih habakhang..haha
frist2 kenal dulu..aku kenal dgn nurin..dia org pertame tegur aku dalam kelas SR..nik aku mula rapat dgn dia time 1 kelas math dgn dia...nurin dan mira..aku sgt2 rapat dn mereka..huuu..biase la kan setiaap pertemuan ada perpisahan..walaupun aku knl mereka hanya dalam mase beberapa bulan..tapi mereka sangat2 naik dan penuh dgn semangat setia kawan.. i love both of u...really miss our moment together,..=)

nik nurul azmira..yg pakai tudung coklat 2..=)
selalu ajar aku math dgn kima...my sifu!

nurin atikah...ada kawan cakap muka aku dgn dia nk dekat same..
=) 



Monday, 28 November 2011

video KMTK







dear blog...i had finish create my own video..it was an activity of my practicume engineering..
it was so fun..we had use all the tool from civil engineering..not more but less..haha ..this video containt my friends picture and their activbity...huhu..my english very bad..i fell mybe how read my entry to day will laugh with me,..but...i try to write in english..even it is a bad writing i ever had..haha..to my friend..what ever vedio about my friend, u all must i love u all..i love my SMKTD friends,KMTK friends and who that love..and will love u..haha

best xbace entri aku yg sgt2 merepek nie?..haha..in conclusion nye..jgn takut untuk jadi diri anda yg sebenarnya..thanks kerana sudi baca..=)



Sunday, 20 November 2011

second sem in KMTK

dear blog..
to day is my first day in second semester at KMTK.. all new chapter i will  learnt..physic, chemistry, math, and civil engineering.. i also get new teacher and new situation..all this will happen to me..in my english tutorial i have to be a promoter for a product... it seem like easy but not at all..it to hart to me because i not good for english..huhu... but it seem i have to work harder..and have make a move to improve my english..huhu..

but i think i was scary with physic because it killer subject to me..honestly i love physic but it seem like it to hard..huhu...why i said like that?? huhu.. hope i can make it..in chemistry , i also have the same problem like physic..huhu..it have many of concept that i have to understand and memorise..huhu.. i think my bahasa inggeris  it so bad..huhu..that all from me today..=)..enjoy your day.,.=)

Wednesday, 16 November 2011

Mawar merah

MAWAR MERAH..red rose
I love this flower...it meaning alot..^^..
mawar nie kalau di lihat memang caantik dan menarik..tapi apa yg tersirat disebalik mawar ni?
mawar nie ibarat seorg wanita yang sngt sempurna..tapi mcm mne nak jadi mcm mawar nie? cube korang tengok batang mawar nie kan berduri..lambang duri pada batang mawar nie ialah liku2 hidup seorg wanita yang penuh cabaran dan dugaan..cabaran dan dugaan that she have to face membuatkan sesorg itu menjadi lebih kuat..kuat dari segi mental dan fizikal..mempunyai rohani yg mantap..

bunga mawar yg mekar pula sgt cantik dipandang. pasti ada yg tertarik dgn keindahan mawar tu..=)
ia ibarat seorg wanita yg cantik dr segi budi, hatinya dan salsiah dirinya..dan juga menjadi seorg yg matang dlm hadapi apa jua rintangan..bukan senang nak jadi mcm nie..yg penting biar hati kita nie suci dan bersih. barulah terpancar kecantikan tu walaupun kita nie tak berapa cantik.. pasti ada yg tertarik...jgn la risau kalau tak ada tertarik pada korang..that is not the problem..one day someone will look at your beauty..bcoze beauty is something that subjective..

Itu hanyalah pandangan aku..so u all have own view..it up to u utk setuju atau tdk..=)
pandangan semua org terhadap sesuatu berbeza..jgn lah cepat melenting apabila pandangan kita dan org sekeliling tdk same..huhu...skema btol entri kaly nie..haha...that all for today..have a nice day guy..=)


JW Player: Download | LongTail Video | Home of the JW Player

JW Player: Download | LongTail Video | Home of the JW Player

Tuesday, 15 November 2011

iqwal-DDDdance

hye..=)
ary jumaat nie aku da kne balik kolej..huhu..apa kan daya cuti kejap je pown..huhu
tgh aku online fb aku tngok la iqwal hafiz punyer wall..mmng da lame aku x tngok wall penyanyi yg aku minat nie..haha..rindu la ngn iqwal hafiz..he song really nice..D~D~D dance..best lagu 2.. vedio nie ak amik kat utube..in perfoments iqwal kat korea ase nye..smart la dye menari...banyak lagu dye yg best..cntoh paling aku ske smpai sekrng iaitu lagu takdir cinta kita..



D~D~D~ dance



                                                                                                                                   









nie plak lagu takdir cinta kita..=)

Monday, 14 November 2011

tertanya-tanya

assalammualaikum w.b.t...
hati aku sering tertnya2..smpai bile hati aku akan ade dye?? aku selalu tertnye2 bley ke aku lupe kan dye??
aku rase xmampu..sbb aku sgt2 menyayangi dye..aku sanggup buat ape saje utk dye...walaupown aku da knl dye lebih dr 3 taun..perasaan tu xpnh pudar..tpy sejak akhir2 nie aku rase sesuatu..rase mcm ap benci dan sedih..aku xtau knpe..org dulu2 pnh ckp..jgn terlalu syg kan seseorg kelak nnti kte akn membenci dye sgt2..aku xnak perasaan benci 2 wujud dlm dry aku..2 kan pnyakit hati..aku harap masih waras utk tepis semua 2..Ya Allah bntu la hamba-MU nie..

aku sebenarnya sedih tngok org yg aku syg bersedih..aku ase mcm nk tlg satukan dyeorg balik..tpy ap yg aku mmpu buat utk dye? ape yg aku terdaya buat utk  tngok dye bahagia? aku hnya mampu berdoa utk dye..=) aku harap aku mmpu utk bertahan...adakah aku bodoh kerana masih mnyayangi dye??
tah la..aku cuba utk terima org lain..tpy xmmpu..aku harap suatu hari nnti aku akan lupakan semua nie..harap masa aku masih pnjang di dunia nie..aku harap sebelum aku tutup mata...aku nk tngok dye bahagia dan aku nk mmbahagiakan org disekeliling aku..hope i can do it..=) i thinks this song can tell how i feel..

Followers

5Tk. raya 2010.=)

5Tk. raya 2010.=)