Monday, 30 September 2013

Upgrade

assalam and selamat sejahtera..
sihat ke? ececeh..sejak bile pulak kan si sinichi yaya nie baik nak bertanye khabar korang..haha
tapi apa-apa pun harap anda semua sihat hendaknye..amminn..
okelah..nampak tak tajuk enteri hari nie? upgrade? what the heaven? kan?haha..
upgrade kat sini maksud aku upgrade diri kita..tak kan la asyik game kat fb tu je kite nak upgrade..siap hanta request bagai kat friends padahal bnyak yg tak kenal..haha..kalo korang anta kat aku..insyAllah tak la aku nak memberi sebab aku malas nak membuka game nie kecuali game yg aku main aku bagi la gift kat org yg memintanye..okey! back to the point..upgrade diri..

pernah tak kita pikir kenapa la kite nie dari dulu sampai sekrang not have change..sikit pon tak..contoh la bagi wanita yg memang menutup aurat biase2 je tapi tak tergerak hati nak start pakai tudung labuh sikit..pakai baju labuh sikit..sebab apa? sebab kita da rasa selesa..manusia nie sebenarnya lebih suka berada di zon selesa. (kalau salah fakta nie betulkan ye).. tapi semalam hahaha..something happen kat aku..aku cerita pada kawan aku yg ada akak kelas aku bagi aku tudung labuh sikit dalam 3 or 4 helai.. kawan aku suruah aku pakai dan aku pon telah memberi persoalan aku kat dia yg berbunyi "kan aku pakai tudung tapi tak labuh je" sekali kwn aku cakap "memang la tapi apa salahnye kau upgrade sikit tudung kau tu"..

jadi , disitu lah aku mula terpikir..betul jugak cakap kawan aku nie..bile lagi aku nak upgrade diri aku..
Kesimpulannya kawan-kawan kita WAJIB upgrade diri kite kepada yg lebih positif.contohnya, kalau dulu lalai solat tak cukup..bermula la berlatih cukupkan solat anda. Kalau dulu selalu solat lewat waktu, latihla diri anda untuk bersolat awal waktu,. kalau da cukup solat 5 waktu latihkan diri buat solat2 sunat yg lain..bagi pelajar pulak cikgu aku nasihat kan supaya rajin2 buat solat sunat dhuha dgn solat hajat, solat sunat tahajud pon bagus..sunnah nabi. :) dan macam-macam lagi kita boleh upgrade,,oke sampai disini je dulu yee...annyooo!!..salam


#bergantungla pada ALLAH bkn pada manusia sebab manusia akan mati,tapi Allah tidak




Saturday, 14 September 2013

pantun..pon pon

tumbuh indah pohon dedalu,
sayangnya rendang bersilang dahan,
setahun sudah masa berlalu;
bagaikan hikayat hari yang mendatang.

awan membiru tampak indah,
pawana berpuput menghiasi pandangan,
pelajar baru kian bertambah;
PPMS tak menang tangan.

Pawana membiru indah agung,
angin bersepoi menyapa dahan,
tempat baru setahun jagung;
masih terkurang segala kemudahan.



Iqwal hafiz 3

assalam blogger..ade tak minat dengan Iqwal hafiz? oke nie nak promote sikit la lagu baru abg iqwal nie..haaa..korang tahu tak lagu baru dia apa? 'baby girl'..
bagi aku lagu nie best.. sebab macam ala2 Kpop sikit rentak dia..korang nilai la sendiri lagu nie best ke tak..huhu.. nie lirik nye..saje2 nak share kan.. peace..

video
#lirik ade dalam video tu..huhu

Followers

5Tk. raya 2010.=)

5Tk. raya 2010.=)