Tuesday, 26 March 2013

pengalaman mengajar kita.. =)

Assalam u all.. =)
update-update,..hehe well lama dah tak buang habuk2 dalam blog aku ni.. busy latelly.. oke pengalaman baru untuk sem nie..aku kembali ke era perdebatan yg ditinggalkan setahun..huhu..setahun je kan..but i really miss that moment.. =).. tapi aku start dari bawah balik dan bermula dari bawah bukan nye something yg buruk..tapi bila kita mula sesuatu yg kita minat dari bawah kita akan rasa bertapa manisnya kejayaan itu sebenarnye. Kutip pengalan dari pendebat-pendebat yg legen sprt abg Ihkwan.abg anip dan banyak lagi la..senior banyak membantu aku untuk terus berusaha,.. bak kata kak mas biar kita belajar perlahan-lahan, dan hasilnye mungkin lambat tapi kita akan nampak perbezaan pada diri kita suatu hari nanti.

the best thing dalam keluarga debat nie semua saling kenal mngenali dan belajar perkara baru.. know what ramai kawan baru yg aku jumpa dan macam2 game kami main..korang pernah dengar game segi tiga? mostly mesti ramai xtahu game nie kan? game pembunuh? game nie sgt2 popular dalam kalangan budak2 debat UTEM,UNIMAP, dan beberapa U lain.. dan melalui game2 nie la kami dapat kenal dgn lebih rapat pendebat2 dari U lain..

aku ingat lagi, time team kami kalah dan kak mas,kak madi,abg amir dan abg aye latih kami dekat kafe UPNM,.. the at the same time abg tylis dgn abg aliy ade. mereka xkedekut berkongsi kepada aku macam mana nak memberi penyampaian hujah dengan baik dan jugak bine keyakinan diri bila bercakap.. dan dyeorg jugak sangat best!.

sebenarnye, kita jugak boleh belajar sesuatu dari pengalam seseorang.. dan jugak musibah yg menimpa kawan2 kita..betol x? untuk kawan saya...yeee awk yg tengah baca entri saya nie..ingt ye, setiap yg jadi ade sebab dan hikmah..Allah xpernah berlaku zalim pada hamba-Nya, tapi kita yg selalu zalim pada diri sendiri.. =) ..dan ingat, ingt Allah dalam hidup kita setiap masa.. andai kite tersasar, jangan segan untuk kembali pada jalan yg lurus. sebab Allah Maha Pengampun dan Maha Penyanyang..









#yaya



No comments:

Post a Comment

Followers

5Tk. raya 2010.=)

5Tk. raya 2010.=)